Baka József Szakkollégium

Navigációs menü

Programjaink

Tartalom megjelenítő

null Villány


2019.11.26-án lehetőségünk volt az AKK szakkollégiumával együtt elmenni a villányi Csányi pincészetbe, ahol rengeteg érdekes dolgot tanultunk, hallottunk. Körbevezettek a borkészítés fázisain, állomásain. Minden automatizált és a szőlőfeldolgozótól a palackozásig minden összevan kötve. A szőlőfeldolgozó volt az első állomás, ahol a szemek kiválogatása zajlik. Ez után következett préselő, majd onnan az anyag a nyersbortárolóba megy. Ez után az anyag útja tovább folytatódik a szűrőkbe, ahonnan a készbortároló, valamint a palackozás és a címkézés folyamata jött. Érdekes volt látni ezt a folyamatot, hogy milyen gördülékenyen zajlik minden. Az előállítás után a tárolást tekinthettük meg. Végig is mehettünk a vezetőnkkel az 1,2 km hosszú pincerendszeren, ahol jobb nem lemaradni, mert egy labirintusban érezhetjük magunkat a rengeteg, kisebb-nagyobb tölgyfahordó között. A pincében őriznek igazi ereklyéknek számító antik borokat is. A pincelátogatás során a legérdekesebb a Villányban egyedülálló cseppkőbarlang volt számunkra. A pince bemutatása után a boltban lehetőségünk volt vásárolni a finom borok közül. Összességében egy hasznos és érdekes tanulmányút volt a Csányi pincészet bejárása. Örültünk neki, hogy a két szakkollégium által egy ilyen szuper lehetőség nyílt számunkra!


 

Responsive Image