Baka József Szakkollégium

Navigációs menü

Együttműködések

Utolsó frissítés: 2021 október 11.

Együttműködések

A Baka József Szakkollégium igyekszik más szakkollégiumokkal kapcsolatokat kiépíteni.

Szakmai kapcsolatok építése más szakkollégiumokkal

2016-ban a Budapesti Corvinus Egyetem Rajk László Szakkollégium 2 vezető tagja jött el hozzánk a Kaposvári Egyetemre. Körbevezettük őket a campusunk területén és ők, mint a legrégebbi szakkollégium számos hasznos információval és tanáccsal láttak el minket, elmesélték, hogy náluk milyen keretek között végzik a szakkollégiumi tevékenységeket. Megegyeztünk, hogy 2016 őszén ismét felkeressük egymást, ugyanis meghívtak minket hozzájuk Budapestre pár napra, így lehetőségünk nyílik arra, hogy a szakkollégisták közelebbről is megismerkedhessenek egymással, szakmai programok és kikapcsolódás keretein belül.

2014-ben a Budapesti Corvinus Egyetem FAKT (Fiatal Autonóm Közgazdászok Társasága) szakkollégiumával és egyik alapító tagjával, Pesuth Tamással vettük fel a kapcsolatot. A FAKT egy fiatal, öt éves szakkollégium; a körszervezéstől a dokumentálásig sok átadható tapasztalattal rendelkeznek. A FAKT 6 tagját ismerkedés és közös szakmai programok egyeztetése céljából 2014 februárjában Kaposvárra hívtuk.

2013 májusában a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karának szakkollégiuma meghívására csíkszeredai szakmai programon vett részt. A programon a két egyetem, két kar és a két szakkollégium kölcsönös bemutatkozására került sor, szakmai és közösségi programok keretében. A program folytatásaként szakkollégiumunk 2013 nyarára, Kaposvárra, illetve 2013 őszére, Sopronba KAKTUSZ-programra hívta a csíkszeredai szakkollégium oktatóit és hallgatóit. 2015 nyarán pedig Csíkszeredában került megrendezésre a KAKTUSZ.