Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2023 február 13.

Informatika Tanulmányi Verseny – Gyakorlati tudásukat bizonyították a diákok

A kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium csapata nyerte a MATE Kaposvári Campusa által meghirdetett Informatika Tanulmányi Versenyt. A nyolc csapatra gyakorlati feladatok és prezentációkészítés is várt. A megmérettetésre a térség középiskolái kaptak meghívást, az eseményen a fiatalok a Campus képzéseivel, valamint a karrierlehetőségekkel is megismerkedhettek.

Prezentációkészítés, táblázat- és adatbáziskezelés, programozási alapismeretek, blokkprogramozás, az elkészített prezentációk bemutatása – ezekeket a gyakorlati feladatokat kellett teljesíteniük a 3 fős csapatoknak a MATE Kaposvári Campusán megrendezett Informatika Tanulmányi Versenyen. „Nagyon örülünk, hogy a térség középiskolái ennyire aktívan és nyitottan fogadták a felhívásunkat.  A diákok nagyon felkészültek és rendkívül lelkesek voltak. A megmérettetés lehetőséget adott arra, hogy a tanulók megmutassák informatikai tudásukat, csapatban való együttműködési képességeiket” – értékelt Horváthné Dr. Kovács Bernadett, a zsűri elnöke. 

A kiélezett versenyt végül a Munkácsy Mihály Gimnázium csapata nyerte, a második helyen a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum, míg a harmadik helyen a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium fiataljai végeztek. 

A legeredményesebb csapatokat oklevéllel és ajándékutalvánnyal díjazták, míg a felkészítő tanárok tárgyi jutalomban részesültek.

A diákok a Kaposvári Campus által kínált képzésekkel is megismerkedhettek, Vörös Péter főigazgató a műszaki szakokat mutatta be részletesen. A helyi cégek pedig a karrierlehetőségekről tájékoztatták a tanulókat. 

A részt vevő középiskolák: 

  • Déli ASzC Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium
  • Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
  • Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum
  • Kaposvári SZC Rudnay Gyula Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium
  • Tolna Megyei Szakképzési Centrum Apáczai Csere János Technikum és Kollégium (2 csapattal)

 

  

 

A program az NTP-HHTDK-22-0046 "Tehetséggondozás a vidékfejlesztés és a fenntartható gazdaság területén" című pályázat támogatásával a Nemzeti Tehetség Alapból valósul meg.