Zöld Út nyelvvizsga

Zöld Út nyelvvizsga

Utolsó frissítés: 2023 szeptember 20.

A MATE Georgikon Campusa, Keszthelyen a Zöld Út általános és szaknyelvi nyelvvizsga akkreditált vizsgahelye.

A Zöld Út nyelvvizsga vizsgázóbarát, életszerű, kommunikatív, komplex vagy külön írásbeliként vagy szóbeliként is az ország 17 pontján lehető, államilag elismert vizsga.

A sikeres bizonyítvány megszerzésével azt bizonyíthatja a vizsgázó, hogy tanuláshoz vagy munkavégzéshez kapcsolódóan a tudásterületek széles körében képes hatékonyan kommunikálni írásban és szóban.

A Zöld Út szaknyelvi nyelvvizsga a négy fő nyelvi készségen keresztül (írás- és beszédkészség, olvasott és hallott szövegértés) méri a szaknyelvi kommunikációs készséget, ugyanakkor nem célja, hogy az egyes szakmai témakörök hátterében rejlő tényanyagot számon kérje, mintha egy szaktárgyi egyetemi vizsga lenne. A Zöld Út nyelvvizsgára való felkészüléskor a munkaerőpiacon rendkívül jól hasznosítható szaknyelvi nyelvtudásra tehetünk szert.

A Zöld Út általános nyelvvizsga a Zöld Út szaknyelvi vizsgarendszer mintájára kifejlesztett és államilag elismert korszerű, kommunikatív nyelvvizsga. A négy nyelvi készséget modern, fiatalos témákon keresztül méri, részben ismerős, részben újszerű feladattípusokkal. Komplex formában vagy külön írásbeliként és külön szóbeliként letehető. A felvételinél plusz pontot jelent, diploma mellett előny a munkaerőpiacon.

Zöld Út Nyelvvizsgáról bővebben >>>

További információ:
​​​​​​​
Lengyel Laura (általános ügyintézés, bizonyítványok kiadása)
Telefon: +36 82 505 800/1100 mellék
E-mail: lengyel.laura.agnes@uni-mate.hu
Iroda: MATE Kaposvári Campus, Körépület 208.