Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2021 november 29.

A pedagógusképzés kihívásairól tanácskoztak

Dél-Dunántúli Regionális Pedagógusképző Fórumot tartottak november 23-án, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusán. Az eseményt a MATE Neveléstudományi Intézete és a Pécsi Tudományegyetem Tanárképző Központja közösen szervezte. A vírushelyzetre való tekintettel a programot személyes jelenléttel és online kapcsolódási lehetőséggel rendezték meg.

A 2016-ban létrehozott Fórum célja, hogy erősítse a köznevelési és pedagógusképzést folytató felsőoktatási intézményrendszer kapcsolatát, korszerűsítse a pedagógusképzést. 

Dr. Gerner Zsuzsanna főigazgató

A fórumon Dr. Gerner Zsuzsanna főigazgató és Prof. Dr. Józsa Krisztián intézetigazgató köszöntője után az egészségnevelés került a fókuszba. Ennek keretében tartott előadást Petőné dr. Csima Melinda egyetemi docens, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Neveléstudományi Intézetének tudományos intézetigazgató-helyettese, Dr. Deutsch Krisztina, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának adjunktusa, valamint Prof. Dr. Józsa Krisztián intézetigazgató. 

Prof. Dr. Józsa Krisztián intézetigazgató

A Fórum keretében átadták a MATE Partnerintézménye címeket is. A cél, hogy egy olyan partnerintézményi kör jöjjön létre, amelyben a résztvevők elkötelezettek a pedagógusjelöltek szakmai fejlődésének segítésében, mentorpedagógusai pedig elhivatottak a hallgatók felkészítésében. Az eseményen 8 bölcsőde, 10 óvoda, 29 általános iskola és 24 gyógypedagógiai központ kapta meg az elismerő címet.

Petőné dr. Csima Melinda egyetemi docens, intézetigazgató-helyettes

A rendezvényen gyakorlati együttműködési keretmegállapodást írt alá a Kaposvári Tankerületi Központ és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Neveléstudományi Intézete. 

A rendezvény az EFOP-3.9.2-16-2017-00014 azonosítószámú, Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben – Észak-Somogyban című pályázat keretében valósult meg.