ERASMUS+

ERASMUS+

Az Erasmus+ az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, amely a 33 év alatt, több mint 9 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus+ hallgatók szerint az Erasmus+ tapasztalat a végzés utáni munkakeresést is megkönnyítette számukra.

 

Pályázati felhívások: részképzésre (tanulmányi mobilitás) jelentkezés a 2021/2022-es tanévre a választott egyetem nominálási határideje előtti második munkanapig, szakmai gyakorlat esetén folyamatosan:

Részképzés/Tanulmányi mobilitás

Szakmai gyakorlat

 

Az Erasmus+ program az Európai Unió felsőoktatási akcióprogramja, amely az oktatás minőségének növelését és az európai együttműködés elmélyítését hivatott segíteni pályázatai révén. Az Erasmust az egyetemek közötti nemzetközi együttműködés elősegítésének, az európai hallgatói és oktatói mobilitás növelésének, az átláthatóságnak, valamint a külföldön végzett tanulmányok és megszerzett képesítések teljes akadémiai elismerésének, beszámításának szándéka vezérli.

Az Erasmus+ program az Európai Unió 27 tagállama, valamint az alábbi nem uniós országok: Egyesült Királyság (2022.01.31-ig), Izland, Liechtenstein, Norvégia, Szerbia, Törökország, Észak-macedón Köztársaság számára biztosítja az együttműködést a felsőoktatás területén. A 34 részvételre jogosult ország Erasmus University Charterrel rendelkező felsőoktatási intézményei vesznek részt a programban. Az Erasmus program 1987-es indítása óta több mint 9 millió hallgató vehetett részt külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton a program keretében. Bővebb információ: https://tka.hu/erasmus30/7346/30-eves-az-erasmus

Magyarországi szinten az Erasmus programot a Tempus Közalapítvány koordinálja. Az egyetemek a Tempus Közalapítványhoz pályáznak Erasmus költségvetésért, az elnyert összeget saját belső pályázati rendszerükben nyertes hallgatók, oktatók és adminisztratív munkatársak támogatására használják fel.

A hallgatókat számos félelem tarthatja vissza az Erasmus+ ösztöndíj megpályázásától, melyek többsége előzetes tervezéssel vagy megfelelő tájékozódással kiküszöbölhető.

 

Kapcsolat:

MILKOVICS Milán
Nemzetközi koordinátor
Tel.: +36 82 505 800/1010 mellék
Email: milkovics.milan@uni-mate.hu

 

Nemzetközi Hallgatói Ügyek Központ Kaposvár
MATE - Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campus
7400 Kaposvár, Guba Sándor utca 40. Régi Tanügyi Épület 21.

 

 

Dokumentumok és médiafájlok

Nincsenek dokumentumok vagy médiafájlok ebben a mappában.
Kijelölt tárgy Név Méret Módosítás dátuma  
Dokumentumok
ERASMUS_palyazat_reszkepzes_2021_22_tavasz.pdf 632 kB Ennyi ideje: 1 hónap
ERASMUS_palyazat_szakmai gyakorlat_2021_22_tanev.pdf 629 kB Ennyi ideje: 1 hónap
Szakmai gyakorlat_letölthető.rar 139 kB Ennyi ideje: 1 hónap
Részképzés_letölthető.rar 146 kB Ennyi ideje: 1 hónap
Szaktanári ajánlás szakmai gyakorlat HU EN 59 kB Ennyi ideje: 2 hónap
Szaktanári ajánlás hallgatói részképzés HU EN 60 kB Ennyi ideje: 2 hónap
Szociális igénybejelentő 59 kB Ennyi ideje: 2 hónap
Hallgatói szakmai gyakorlat dokumentumok 155 kB Ennyi ideje: 2 hónap
Hallgatói tanulmányi mobilitás dokumentumok 160 kB Ennyi ideje: 2 hónap
{title}
Éppen most által
  • thumbnail
    Éppen most által

    {title}